Go Back
+ servings

Tartar de fuet

O tartar de fuet é unha desas receitas capaces de sorprender dende o primeiro bocado. Orixinal, saboroso e moi sinxelo de preparar, convértese na opción perfecta cando buscamos un petisco distinto, unha cea improvisada con amigos ou simplemente un prato co que lucirnos sen complicarnos.
O que o fai especial é o contraste de sabores: a intensidade do fuet equlíbrase coa suavidade e o lixeiro picor da salsa, creando unha combinación fresca e aditiva que invita a repetir. Ademais, sérvese frío, o que o converte nun bocado lixeiro e moi agradable.
Acompañado de boliños crocantes ou unhas torradas douradas, este tartar transfórmase nun entrante irresistible, perfecto para abrir o apetito e deixar a todos con ganas de máis.
Etiqueta/s:Doada, Fuet, Picoteo, Receita rápida, Tartar
Imprimir receita
Tempo de preparación10 minutes
Repouso en neveira (opcional)1 hour
Prato Aperitivo
Cociña Española
Racións 4 persoas

Equipamento

  • Aro de empratar Para dar forma ao tartar e presentalo de forma elegante

Ingredientes
  

  • 1 ud fuet
  • 2 ud cogombros
  • 1 ud chalota pequena
  • 1/2 cdita mostada dijon
  • 1 ud xema de ovo
  • 2 pingas de tabasco
  • 2 cdas aceite de oliva virxe extra
  • 2 ramas ceboliño
  • Sal
  • Pementa negra moída
  • Panceiños de canapé

Elaboración paso a paso
 

  • Mondamos o fuet e cortámolo en cadradiños moi pequenos. Reservamos.
  • Nunha cunca poñemos a xema de ovo e engadimos a chalota e os cogombros, todo picado moi finiño.
  • Engadimos a mostaza, a salsa Perrins, o tabasco, sal e pementa ao gusto.
  • Vertemos un chorriño de aceite de oliva virxe extra e mesturamos ben ata obter unha salsa con certa consistencia.
  • Engadimos o fuet reservado e mesturamos todo con suavidade ata que estea ben integrado.
  • Emplatamos con la ayuda de un aro, decoramos con cebollino picado y servimos frío