Go Back
+ servings

Vasiños cheesecake

Unha receita doce e doada de preparar. Unha opción ideal para un almorzo fresquiño ou para unha sobremesa de verán.
Autor/a: Viki Lorenzo
Etiqueta/s:Almorzo, cheesecake, Queixo, Sobremesa
Imprimir receita
Tempo de preparación45 minutes
Prato Sobremesa
Cociña Dulce
Racións 3 persoas

Equipamento

  • Bol
  • Minipimer
  • Pota pequena

Ingredientes
  

Base de galletas

  • 80 g de galletas sin azúcar
  • 30 g de aceite de coco

Crema de queixo

  • 175 g de queixo crema
  • 250 g de iogur natural
  • 1 culleradiña de mel
  • 1 culleradiña de esencia de vainilla

"Marmelada" de amorodos

  • 400 g de amorodos
  • 2 cdas semientes de chia
  • Auga cantidade necesaria

Elaboración paso a paso
 

Para a base de galletas

  • Triturar as galletas e mesturar co aceite de coco derretido (no microondas, 30 segundos).
  • Poñer a base de galletas en 3-4 vasiños.

Para a crema de queixo

  • Mesturar ben todos os ingredientes.
  • Colocar a cema nos vasiños por enriba da galleta e levar á neveira.

Para a marmelada

  • Cortar os amorodos e colocar nunha pota.
  • Cubrir con auga (só cubrir) e cociñar a lume medio durante 15 minutos.
  • Despois, engdair sementes de chía e mesturar. Deixar arrefriar.
  • Terminar os vasiños engadindo a marmelada por enriba.

Video