Go Back
+ servings

Torta de ricotta e gotas de chocolate

Sinxela e deliciosa torta de ricotta e gotas de chocolate para almorzar ou para merendar
Autor/a: Carlota Fariña
Etiqueta/s:Chocolate, Doada, doce, rápida, Receita sinxela, Ricotta, Sobremesa italiana
Imprimir receita
Tempo de preparación5 minutes
Tempo de cocción30 minutes
Tempo total35 minutes
Prato Sobremesa
Cociña Italiana
Racións 6 persoas

Equipamento

  • Robot de cocina
  • Espátula

Ingredientes
  

  • 500 g de ricotta
  • 2 ovos
  • 100 g de azucre branco granulado
  • 40 g de gotas de chocolate
  • 1 culleradiña de extracto de vainilla
  • 45 g de fariña de repostaría de pouca forza

Elaboración paso a paso
 

  • Nunha cunca, vai engadindo os ingredientes pouco a pouco e mesturando: ricotta, ovos, fariña, azucre, gotas de chocolate e extracto de vainilla
  • Pasa a un molde para meter no forno e engade, por enriba, algunhas gotas de chocolate
  • Enforna co forno prequentado e ventilado a 180º durante 20 minutos e a 150 ºC durante 10 minutos máis.

Video