É unha das miñas cremas frías favoritas e faise en menos de 10 minutos. Lixeira, antiinflamatoria, dixestiva e perfecta para coidarse. O melón achega un toque doce que, mesturado co cogombro e co limón, é perfecto. Moi importante, tomala ben fria. Esta moi rica con queixo feta esmigallado ou cun crocante de xamón. Sen ningunha dúbida, é prefecta para a época estival.
1melón(Utilizar medio melón sen pel e sen pebidas)
1cogombro(Enteiro e mondado parcialmente)
1limon(O zume de 2 limóns. Utilizar a súa monda para macerar o queixo)
1xenxibre(Un anaco do tamaño dunha abelá)
Salao gusto
Vinagre de mazáao gusto
60gde aceite de oliva(Engadir ao final coma un fío, para emulsionar e para decorar. Engadir un chisco de queixo)
Pementa negraao gusto
1xeo(Utilizar só para tomar no momento)
20gde auga fría(Engadir unha pouca máis se queremos unha textura máis líquida)
1lima(Relar ao empratar)
1queixo feta
5follasde menta fresca
Elaboración paso a paso
Cortamos o melón e limpámolo; mondamos e cortamos en anacos. Mondamos parcialmente o cogombro e cortámolo en dados. Espelicamos o anaquiño de xenxibre. Esprememos 2 limóns.
Metemos todo no robot e engadímoslle o vinagre, a pementa, o sal, o xeo e a auga.
Trituramos todo moi moi ben ata que non queden gromos.
Engadimos o aceite coma un fío para que emulsione e teña unha mellor textura.
Servimos no momento cun chorro de aceite, con lima relada e con pementa negra. Metémola 4 horas na neveira. Se non a tomamos no momento, non é preciso o xeo.
Para o topping do queixo macerado, simplemente mesturaremos o queixo feta, con aceite, pementa, reladura de limón e menta fresca.
Notas
Podes mondar a medias o cogombro para que non repita. Engade o aceite pouco a pouco para emulsionar e conseguir mellor textura.