Go Back
+ servings

Sopa de allo tradicional

Hai días nos que só apetece algo calentito, sinxelo e que saiba a casa. Para eses momentos, nada mellor que unha boa sopa de allo tradicional una desas receitas que non necesitan moito para ser especiais: un pouco de pan do día anterior, uns dentes de allo, pemento… e listo.
Etiqueta/s:Económica, Fácil, Halloween, Sopa, Tradicional
Imprimir receita
Tempo de preparación10 minutes
Tempo de cocción15 minutes
Tempo total25 minutes
Prato Entrante
Cociña Española
Racións 4 persoas

Equipamento

  • 1 Cazola grande para cociñar a sopa
  • 1 Coitelo para laminarlle os dentes de allo e cortar o pan
  • 1 Táboa para cortar para preparar o pan e os dentes de allo
  • 1 Culler de madeira para remover os ingredientes
  • 1 Cazo ou xerra para verter o caldo quente (se non está na cazola)

Ingredientes
  

  • 8 dentes allo
  • 4 rebandas pan do día anterior
  • 1 litro caldo de polo ou auga
  • 1 cda pequena pemento doce
  • 4 uds ovo
  • 4 cdas aceite de oliva
  • Sal

Elaboración paso a paso
 

  • Pela e lamina os dentes de allo. Corta o pan en rebandas finas ou anacos pequenos.
  • Quenta o aceite de oliva nunha pota. Doura os allos laminados a lume medio sen que se queimen.
  • Engade o pan ao aceite con allos e rustre lixeiramente ata que se impregne ben do aceite.
  • Retira a pota do lume, engade o pemento doce e mestura ben para que non se queime.
  • Verte o caldo quente (ou auga). Cociña todo durante 10-15 minutos a lume medio, removendo de cando en vez.
  • Quebra un ovo por persoa directamente na sopa. Cociña durante uns 3 minutos ata que a clara estea cociñada. Serve quente.