Pincha o botelo cun garfo en varias zonas para evitar que rebente durante a cocción. Se tes unha malla ou tea especial para cociñar embutidos, envolve o botelo para que conserve a súa forma durante a cocción.
Coloca o botelo nunha pota grande e cúbreo completamente con auga fría. Leva a auga a ebulición, logo baixa o lume e deixa cocer a lume medio durante 2 horas, coa pota parcialmente tapada. Asegúrate de que o botelo estea sempre cuberto de auga, engadindo máis se é necesario.
Mentres o botelo coce, pela as patacas e córtaas en anacos grandes. Pincha os chourizos para que non rebenten. Lava ben o repolo (ou grelos) e córtao en anacos medianos.
Cando falten 30 minutos para que o botelo remate de cocerse (é dicir, tras 1 hora e 30 minutos de cocción), engade as patacas e os chourizos á pota. Se é necesario, incorpora un pouco máis de auga quente para que todo quede cuberto.
Cando falten 15 minutos para finalizar a cocción, engade o repolo ou os grelos. Se non hai espazo suficiente na pota principal, podes cocelos aparte noutra pota cun pouco do caldo do botelo.
Pasadas as 2 horas de cocción, retira o botelo, as patacas, os chourizos e o repolo con coidado. Coloca todo nunha fonte grande. Corta o botelo en cruz ou en porcións, e serve acompañado das verduras e do caldo se se desexa.