Go Back
+ servings

Filloas express

Esta especie de filloa exprés para ceas ricas, é,  precisamente, iso:  unha forma rápida, doada e rica de solucionar unha cea... E tamén unha comida!
Etiqueta/s:Cea rápida, Sen glute
Imprimir receita
Tempo de preparación5 minutes
Tempo de cocción10 minutes
Prato Cea
Cociña Francesa
Racións 1 persoa

Equipamento

  • 1 Tixola
  • 1 mandolina ou coitelo afiado

Ingredientes
  

  • 1 ud pataca
  • 2 uds ovos
  • 30 g queixo Emmental relado
  • 2 lonchas de xamón york
  • 4 uds tomates cherris grandes
  • Aceite de oliva
  • Sal
  • Pementa negra

Elaboración paso a paso
 

  • Pelamos una patata, y, con ayuda de una mandolina,  la cortamos en lonchas muy finas,  de forma que las lonchas nos den para cubrir toda la superficie de la sartén que vayamos a utilizar.
  • Pintamos con aceite unha tixola e cubrimos o fondo coas lonchas finas de pataca. Deixamos que se cociñen un par de minutos. Engadimos 2 ovos batidos por enriba e cubrimos ben toda a superficie da tixola. Engadimos queixo relado e tapamos para que calle antes do ovo e se derrita o queixo. Retiramos da tixola e cubrimos coas lonchas de xamón york. Sobre elas, colocamos os tomatiños Wabi- Sabi que son moi saborosos.
  • Dobramos a nosa filloa e xa estaría lista para desfrutar. Tamén podemos engadirlle á nosa filloa exprés algunha salsa que sexa do noso agrado: maonesa (limpa ou con algún chiste engadido) salsa mexicana, salsa sriracha…