Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Cabaciñas de Samaín
Buscando inspiración para a noite máis terrorífica do ano?
Prepara estas cabaciñas de Samaín en só uns minutos. Se non tes o cortador para a masa, fai un patrón con papel e vanche quedar ideais.
Autor/a:
Lidia Filgueira
Etiqueta/s:
Samaín, Sen glute
Imprimir receita
Tempo de preparación
10
minutes
mins
Tempo de cocción
15
minutes
mins
Tiempo de reposo
2
minutes
mins
Tempo total
27
minutes
mins
Prato
Sobremesa
Cociña
Española
Racións
4
persoas
Equipamento
1 cortador de masa
con forma de cabaza
1 Bowl
1 Pincel
Ingredientes
1x
2x
3x
2
láminas
follado
sin gluten
100
g
marmelada de amorodo
1
ud
ovo
Elaboración paso a paso
Prequentar o forno a 200ºC (calor arriba e abaixo).
Estirar as láminas de follado sen glute e dar forma de cabaza cos moldes (ou coa axuda dun patrón).
Picar a parte inferior da cabaza cun garfo e pincelar con ovo batido a parte superior.
Meter no forno a 200ºC durante 15 min.
Retirar, deixar arrefriar e colocar na parte inferior de cada cabaza unha cullerada de marmelada de amorodo.
Cubrir coa parte superior do follado e desfrutar dun momento terroríficamente divertido.
Video
https://www.gadis.es/receta/wp-content/uploads/2024/10/Video-Calabacitas-Halloween.mp4