Estes bocadiños de bacallau que hoxe imos marcar aquí, están moi inspirados nos "bolinhos de bacalhau" portugueses.Para o meu gusto, o problema que poden ter estes bocadiños de bacallau é que estean un pouco densos de máis. Isto ímolo evitar engadíndolle á receita uns ovos coas claras a punto de neve; así, quedarán máis lixeiros e esponxosos.
Cocemos as patacas con pel no micro (9 minutos) ou nunha tarteira de forma habitual, ata que estean ben brandas. Reservamos.
Preparación masa bocadiños:
Nun batedor trituramos o bacallau desalgado co pirixel. Condimentamos coa cebola e co allo en po.
Pelamos as patacas e esmagámolas. Engadimos o bacallau triturado e condimentado e mesturamos. Probamos o punto de sal e, de ser necesario, engadimos máis. Incorporamos á mestura, primeiro as 2 xemas de ovo e despois, con movementos envolventes, as dúas claras a punto de neve.
Fritura:
Nun cazo ou nunha tixola con aceite de oliva, quente pero sen ferver, imos deixando caer culleradas da masa de bacallau.
Deixámolas fritir, virándoas ata que estean douradiñas. Deixamos escorrer ben os bocadiños de bacallau sobre papel de cociña.
Empratado:
Servímolos acompañados de salsa de tomate adubiada cun chisco (mellor, bastante) de Tabasco chipotle e mais de pirixel picado.