Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Tartaletas de froitas
Tortaletas de froitas, doadas de facer e perfectas para unha sobremesa de primavera colorida.
Autor/a:
Lola Crespo
Etiqueta/s:
follado, Froitas, Sobremesa doada
Imprimir receita
Tempo de preparación
35
minutes
mins
Tempo de cocción
20
minutes
mins
Prato
Sobremesa
Cociña
Española
Racións
6
persoas
Equipamento
1 Cortapizzas
1 Coitelo
1 Pincel
Ingredientes
1x
2x
3x
1
Prancha de follado
150
g
Queixo crema
1
Limón
1
Ovo batido
6
pezas
Froita fresca variada
6
culleradas
Marmelada da túa elección
Elaboración paso a paso
Nun bol, mesturar o queixo crema coa rela e o zume dun limón. Reservar.
Cortar a prancha de follado, que debe estar fría, en 6 porcións iguais. Facerlles un "marco" a cada unha con axuda dun coitelo.
Dentro dese marco, repartir unha cullerada de queixo crema e limón.
Pincelar o marco de follado con ovo batido e enfornar sobre unha bandexa de forno con papel vexetal a 180 graos durante 20 minutos.
Retirar do forno, engadir marmelada, se se desexa, e as froitas cortadas.
Video
https://www.gadis.es/receta/wp-content/uploads/2024/05/GADISA-TARTALETAS-FRUTAS.mp4