Go Back
+ servings

Albóndigas veganas

Prepara unhas sencillas albóndigas veganas! Un prato súper fácil de preparar e delicioso. Perfecto para toda a familia
Autor/a: Patricia Menéndez
Imprimir receita
Tempo de preparación25 minutes
Tempo de cocción20 minutes
Prato Prato principal
Cociña Mediterránea
Racións 2 persoas

Equipamento

  • 1 Fonte
  • 1 Forno
  • 1 Coador

Ingredientes
  

  • 100 gr Soia texturizada
  • 1 cullerada Salsa soia
  • 1 cuclleradiña Allo en polvo
  • 1 cuclleradiña Sal
  • 1 cuclleradiña Pimentón doce
  • 1 manchea Pirixel
  • 1 chorriño Aceite de oliva
  • 2 cuclleradas sopeiras Salsa agridoce

Elaboración paso a paso
 

  • Pon a remollo a soia texturizada en abundante auga quente con salsa de soia durante 20 minutos
  • Escurre e coloca nunha fonte ampla, agrega pan relado e especias e tritura coa axuda dun batedor ata conseguir unha masa homoxénea.
  • Prequenta o forno a 180 graos e forma as albóndegas do tamaño dun albaricoque, colócaas nunha fonte apta para forno forrada con papel vexetal e rega cun chorriño de aceite de oliva, enforna 15-20 minutos, ata que se douren.
  • Antes de servir, agrega dúas culleradas sopeiras de salsa agridoce para darlles un toque oriental.