Moitas veces, deixamos de comer peixe porque nos parece que imos ter que empregar moito tempo en cociñalo para que nos quede rico, pero esta receita de bacallau skrei á galega e rápido é a proba de que se pode cociñar moi san e moi rico utilizando o vapor e usando o microondas.
Estoxo de silicona para microondas ou recipiente adecuado para cociñar no micro
Xerra ampla apta para micro , a xerra debe ser ampla para que non se verta a allada cando incorporemos o vinagre
Ingredientes
600gde lombos de bacallau skrei(2 lombos)
2patacas medianas
100gde chícharos conxelados
100mlde aceite de oliva virxe
2culleradas de vinagre de Xerez
1culleradiñade pemento doce
3dentes de allo
salao gusto
Elaboración paso a paso
ALLADA GALEGA EN MICROONDAS
Nunha xerriña apta para micro e ben ampla, poñemos 100 ml de aceite de oliva virxe. Engadimos sal fino e 3 dentes de allo pelados e picados moi finos e introducímola no micro a máxima potencia durante 2 minutos. Ao ver o resultado, temos que ver un allo picado e lixeiramente dourado. Se aínda non o está, dámoslle 30 segundos máis.
En canto estea dourado o allo, engadimos 3 culleradas de vinagre de Xerez. Veremos que empeza a facer burbullas e que sobe. Esperamos a que arrefríe lixeiramente (necesitamos unha xerra ampla; se non, ao engadir o vinagre poderíase verter). Incorporamos 1 culleriña de sobremesa de pemento doce da Vera e remexemos ben.
COCIÑADO BACALLAU
Nun recipiente adecuado para microondas, colocamos as rodas de pataca ben lavadas e molladas, evitando que se superpoñan. Salgámolas lixeiramente e introducímolas en microondas 3 ou 3,5 minutos a máxima potencia.Colocamos enriba das patacas os 2 lombos de bacallau lavados e ben mollados. Salgamos lixeiramente, e introducimos en microondas uns 2 minutos tamén a máxima potencia.
Comprobamos que tanto patatas como bacallau están perfectamente feitos ao vapor.
PRESENTACIÓN
Empratamos colocando o lombo de bacalao sobre as rodallas de pataca e engadindo os chícharos sobre elo. Aproveitamos o xugo do pescado e o vertemos no prato. Terminamos engadindo nosa ajada exprés, enriba e ben quente.