Go Back
+ servings

Sopa de tomate e pemento con alfábega fresca

Ideal como entrante e fácil de preparar
Autor/a: Carlota Fariña
Imprimir receita
Tempo de preparación40 minutes
Tempo de cocción35 minutes
Tempo total1 hour 15 minutes
Prato Primeiro prato
Cociña Española
Racións 4 racións

Equipamento

  • Cazola ou tarteira
  • Coitelo
  • Táboa de cortar
  • Batedor

Ingredientes
  

  • 3 kg de tomate tipo pera
  • 1 Pemento vermello grande
  • 1/2 Allo porro
  • 2 cucharadas de AOVE
  • 4 o 5 Follas de alfábega
  • 2 l caldo de verduras ou auga
  • Sal ao gusto

Elaboración paso a paso
 

  • Nunha tarteira poñemos o aceite de oliva e o allo porro para que se douren a lume baixo-medio durante uns 2-3 minutos.
  • Cortamos os tomates e o pemento en anacos grandes. Logo, botámolos na tarteira e remexemos.
  • Pasados un par de minutos, engadimos caldo de verduras, sal ao gusto e as follas de alfábega. Deixamos que se cociñe durante uns 30 ou 35 minutos ou ata que se evapore gran parte do caldo. Nunca debe ferver.
  • Por último, pasamos polo batedor e servimos.