Gadis Recetas

receita

Hai unha receita para cada momento e en Gadis queremos compartilas todas contigo.

pisto 06 1 1 e1750233609532

Pisto tradicional

O pisto tradicional é un prato humilde e saboroso, moi presente na cociña caseira de diferentes rexións, especialmente en Castela-A Mancha. Prepárase con hortalizas frescas de tempada como tomate, pemento, cabaciña e cebola, todo cociñado a lume lento con aceite de oliva ata conseguir unha textura melosa e un sabor concentrado e delicioso.É unha receita versátil que pode servirse como primeiro prato, como acompañamento ou incluso como prato principal cun ovo escalfado ou frito por enriba. O pisto é un exemplo perfecto de como a cociña sinxela pode dar lugar a pratos cheos de sabor e tradición.
Etiqueta/s:Saudable, Sen glute, Tradicional
Imprimir receita
Tempo de preparación15 minutes
Tempo de cocción50 minutes
Tempo de repouso10 minutes
Prato Primeiro prato
Cociña Española
Racións 4 persoas

Equipamento

  • Táboa de cortar para cortar as verduras
  • Coitelo afiado para cortar verduras
  • Tixola para cociñar as verduras
  • Culler de madeira ou espátula para remover durante la cocción
  • Batedor ou procesador para triturar os tomates
  • Tapa para a tixola para tapar mentres se cociña

Ingredientes
  

  • 400 g de tomates maduros
  • 1 ud cebola grande
  • 1 ud pemento vermello
  • 1 ud pemento verde
  • 1 ud cabaciña
  • 1 ud allo
  • 50 ml de viño branco
  • Sal ao gusto
  • Aceite de oliva virxe extra ao gusto

Elaboración paso a paso
 

  • Lava ben todas as verduras: tomates, cebola, pemento vermello, pemento verde, cabaciño e allo. Pícaas finamente para telo listo para cociñar.
    pisto 02 1 1
  • Nunha tixola, quenta un chorro de aceite de oliva virxe extra. Cando estea quente, engade a cebola picada e sofreí ata que estea transparente.
  • Incorpora o allo picado e os pementos vermello e verde picados. Refoga todo xunto durante 20 minutos, removendo para que se cociñen ben.
    pisto 04 1 1
  • Engade o cabaciño picado á tixola e cociña xunto coas demais verduras. Salpementa ao gusto.
  • Verte un bo chorro de viño branco, tapa a tixola e baixa o lume a baixo. Cociña todo durante 30 minutos para que se integren os sabores.
  • Tritura os tomates maduros cun batedor e engádeos á tixola co resto das verduras. Mestura ben.
    pisto 05 1 1
  • Proba a mestura e axusta de sal se é necesario. Cociña a lume lento durante 20 minutos máis para que espese e os sabores se integren ben.

VOLVER