Receita de onigiris de maionesa e atún para nenos

Os onigiris son unha receita xaponesa que consiste nunha bola de arroz rechea ou mesturada con outros ingredientes. Soe ter forma triangular ou oval, e a veces está envolta nunha pequena tira de alga nori.

Este pequeno refrixerio de tradición xaponesa pode converterse nun dos pratos preferidos dos máis pequenos. Seguro que os viron nalgunha serie de debuxos animados, polo que se os preparas, sorprenderalos tanto polo seu sabor como polas súas divertidas formas.

Pensa que é unha receita moi sinxela de preparar, e que poderás servir tanto fría como quente, ademais de que é un alimento de sabor moi suave.

Receita para cociñar o arroz do onigiri

500 gramos de arroz para sushi.

600 mililitros de auga.

30 mililitros de vinagre.

5 gramos de azucre.

Alga nori.

Ingredientes para o recheo

100 gramos de atún fresco.

½ cebola.

Como preparar a maionesa do onigiri

20 mililitros de arroz.

1 ovo.

20 mililitros de aceite de xirasol.

Una vez teñas os ingredientes, estes son os pasos que debes seguir para preparar estes onigiris de atún e maionesa, perfectos para os peques da casa.

Antes de nada, recomendámosche lavar o arroz. Enxáugao baixo auga fría, até que saia clara e sen amidón, isto servirá para que unha vez cocido, os grans de arroz glutinoso teñan maior capacidade de compactación e fará que poidas facer as bolas máis sinxelamente.

Coce ó arroz nunha pota e vérteo nunha cazola ampla e con fondo. Engade auga e quéntaa a lume medio. Cando rompa a ferver, cociña durante 2 minutos destapado. Pasado ese tempo, tápao e reduce a lume baixo. Cocíñao durante 10 minutos máis tapado. Retira e deixa repousar na mesma cazola durante 4 minutos. Unha vez repousado e morno o arroz, engade o vinagre e o azucre. Asegúrate de mesturalo ben, isto fará que o arroz quede perfecto para os onigiris.

recetas de onigiri para niños

Anima a teus fillos a preparar os onigiri contigo

A maionesa é moi sinxela de elaborar. Primeiro asegúrate de poñer o vinagre de arroz e o ovo nun recipiente alargado e fondo. Despois, emulsiona co aceite de xirasol e conseguirás unha maionesa fantástica, intentando que non quede moi líquida.

Para o recheo, só tes que picar o atún como se fose para preparar tartar. Pica o verde da cebola e mestúraa cun pouco de maionesa.

Á hora de montar os onigiri, recomendámosche seguir os seguintes pasos. Primeiro, humedece as mans con auga. Colle unha porción de arroz e forma unha bola. Realiza un burato no medio e introduce unha culler pequena de recheo. Volve a bolear a peza até que consigas cerrar o burato co recheo. Despois introduce a bola na esquina dunha bolsa de plástico e retorce, apertando o recheo para darlle forma triangular. Chafa un pouco os laterais e extrae da bolsa.

Asegurámosvos que esta receita se converterá nunha das favoritas dos vosos fillos e, se a probades, seguramente a vós tamén vos gustará.

Deja un comentario