Como facer alcachofas de bote á prancha

A prancha fai que case todo teña mellor sabor, inclusive as alcachofas! O truco para facer unha gran alcachofa á prancha é cocelas antes. A alcachofa debe cociñarse até que estea completamente tenra, pero non demasiado branda.

Despois, cepíllaa con aceite (ou bota un chisco na prancha), engade un pouco de sal e pementa, e cociña a alcachofa á prancha até que esta deixe algunhas marcas no tallo. O resultado é unha alcachofa tenra e saborosa, coa que preparar extraordinarias receitas.

Alcachofas á prancha con allo

Enche un recipiente grande con auga fría e espreme o zume dun toro de limón na auga. Recorta as copas das alcachofas, despois córtaas pola metade ó longo e coloca as metades no recipiente con auga de limón, para evitar que tornen marróns.

Pon unha pota con auga a ferver. Mentres tanto, quenta unha prancha a fogo medio-alto. Engade as alcachofas á auga fervendo e cociña uns 15 minutos. Despois, espreme a auga, cepilla as alcachofas cunha capa de salsa de allo e cocíñaas na prancha. Podes asperxer con máis limón varias veces antes de que se sequen.

Esta receita é ideal no caso de que merques as alcachofas ó natural. Se prefires elixilas en bote, como podes facer en Gadis, simplemente terías que preparar a salsa de allo, asperxelas con limón e colocalas directamente na prancha (tras espremelas).

comprar alcachofas

Alcachofas á prancha con aceite de oliva, limón e menta

Espreme zume de limóns nun recipiente grande cheo de auga fría. Corta o tallo, 2 filas exteriores de follas e a parte superior de 1/3 de alcachofa. Cun coitelo pequeno, corta o estrangulador (follas afiadas) e as follas pequenas e espiñosas. Coloca a alcachofa en auga de limón e repite coas restantes.

Ferve unha pota grande de auga salgada, engade as alcachofas e cocíñaas até que estean tenras, aproximadamente 15 minutos. Como na anterior receita, se compraches alcachofas en bote, xa non tes que facer os pasos até aquí.

Prepara a prancha (calor medio-alto), engade aceite, 1/3 de cunca de zume de limón e a menta nun recipiente pequeno. Adereza a gusto con sal e pementa as alcachofas e cocíñaas até que estean tenras e lixeiramente carbonizadas en lugares, xirando de vez en cando, uns 8 minutos.

Deja un comentario