Beneficios de comer ameixas todos os días en verán

As ameixas son unha das froitas máis consumidas durante o verán. Nesta época, acadan o seu punto perfecto de maduración coas condicións máis naturais. O resultado é un bocado delicioso e que te sorprenderá pola súa calidade nutricional. Queres coñecer os beneficios de comer ameixas?

Se non comes a cantidade de froita diaria recomendada e estás buscando unha maneira de logralo, as ameixas deberían escalar moi rápido na túa lista. Para comezar, son unha froita moi económica que podes atopar en calquera supermercado Gadis. Para seguir, porque son ideais para coidar a túa saúde.

Beneficios de comer ameixas

As ameixas están cargadas de minerais e son unha gran fonte de potasio. Tamén son ricas en desoxidantes e baixas en calorías. Unha mestura perfecta para aumentar a túa dose de froita en verán.

Mellora a saúde do corazón e reducen o colesterol

As ameixas son ricas en desoxidantes, polo que combaten de forma natural ós radicais libres. Desta forma, preveñen enfermidades cardíacas. En consonancia con outras froitas, o seu contido en fibra soluble inhibe a produción de colesterol no fígado. Desta maneira, o corpo consume o xa almacenado, reducindo os seus niveis.

As ameixas fortalecen a inmunidade e alivian o estrinximento

Comer ameixas mantén a raia os típicos arrefriados que aparecen en verán cando de repente un par de días baixan as temperaturas de golpe para volver a subir dous días despois. Aumentan a inmunidade e favorecen ó desenvolvemento de tecidos sans.

Outro efecto que soe ter o verán, porque é máis sinxelo descontrolar os hábitos alimenticios, é o estrinximento. As ameixas conteñen isatina e sorbitol, que axudan a aliviar o estrinximento e a manter o intestino san.

ciruelas

As ameixas melloran a circulación do sangue e combaten as cicatrices

As ameixas melloran a capacidade do corpo para absorber o ferro. Este é importante para a produción de células sanguíneas, mellorando así a circulación. Como resultado, tamén axuda ó desenvolvemento da pel nova, reducindo a formación de cicatrices.

Polo tanto, o seu consumo mellora o estado xeral da pel, mellorando a súa textura e elasticidade e reducindo a presencia de manchas escuras e pencas resultantes da exposición ó sol en verán.

As ameixas son boas para os ósos

Estas froitas conteñen boro, un elemento importante na preservación da intensidade ósea. Ademais, son ricas en flavonoides e compostos fenólicos, que frean a perda de óso.

Deja un comentario