5 comidas ricas en ferro para unha dieta anti-anemia

Fecha: Febreiro 22, 2022

O ferro é un dos minerais máis importantes para o crecemento e o desenvolvemento do teu organismo. A súa principal función é a de transportar o osíxeno necesario por todo o corpo. Pero tamén é o encargado de elaborar diversas hormonas e tecidos conectivos. Visto o cal, é indispensable que inclúas na túa dieta algunhas comidas ricas en ferro.

Son moitos os alimentos que se consumen a diario e que conteñen ferro. A cantidade recomendada deste mineral ao día varía en función da idade e o sexo de cada persoa. Por exemplo, as mulleres requiren dunha maior cantidade de ferro ao día que os homes, sobre todo aquelas que están embarazadas.

Comidas ricas en ferro

As carnes magras, os mariscos, as aves, os cereais e algúns legumes e froitos secos conteñen unha importante cantidade de ferro. É moi necesario que non esquezas incluír estes alimentos na túa dieta semanal para non ter un nivel de ferro baixo.

Comidas ricas en hierro

Non en balde, unha carencia de ferro provoca que o organismo non poida producir a cantidade suficiente de hemoglobina, substancia que permite transportar o osíxeno dos pulmóns ao resto do corpo. De aí a necesidade, por tanto, de preparar de forma regular comidas ricas en ferro para non sufrir de anemia.

Os legumes

Todos sabemos que as lentellas teñen moito ferro, verdade? Con todo, non son os únicos legumes que conteñen unha boa cantidade deste mineral. Tamén posúen ferro as xudías, os garavanzos, os chícharos e as sementes de soia. Son, sen dúbida, unha das mellores comidas ricas en ferro e que podes engadir facilmente a ensaladas, por exemplo.

Os mariscos

Pódese dicir que todos os mariscos son ricos en ferro. Pero, de entre todos eles, hai que destacar especialmente os mariscos de cuncha. Berberechos, mexillóns, ameixas, vieiras e navallas son unha fonte de ferro para o teu organismo. Con todo, sempre hai que facer un consumo moderado dos mesmos.

Carne de pato rica en hierro

As carnes

Tanto se falamos da carne de polo coma se falamos da carne de vaca, tenreira ou porco, atopamos nelas un bo aporte de ferro. Con todo, é a carne de pato unha das que maior porcentaxe deste mineral posúe. Ademais, curiosamente, as carnes vermellas son máis ricas en ferro que as brancas.

Os peixes azuis

O peixe azul é un dos alimentos máis saudables e unha das comidas ricas en ferro (e proteínas) que debes incluír na túa dieta. Deste grupo, os que maior porcentaxe deste mineral presentan son o bonito, a anchoveta e o xurelo. Outros peixes ricos en ferro son o boquerón, a sardiña, o salmón e a pescada.

As verduras

Por último, se queres incluír na túa dieta aquelas verduras que conteñen máis ferro, debes empezar polas acelgas, as espinacas, a col rizada, as fabas frescas, as alcachofas, o allo e a leituga. As verduras de follas verdes adoitan ter unha cantidade de ferro máis que recomendada para o teu organismo.