Galette de follado con allos porros, espárragos silvestres, cherry e mozzarella
O ingrediente protagonista da nosa receita de hoxe é a mozzarella fresca xa que ademais de ser ideal para fundir, no aspecto nutricional contén pouca graxa, é rica en proteínas, calcio, cinc e fósforo. Achega vitaminas B (B1, B2, B6) e E.
Autor/a: La cáscara de limón
Imprimir receita
Tempo total40 minutes mins
Prato Aperitivo
Cociña Mediterránea
Racións 3 persoas
Equipamento
- Bandexa de forno redonda 26cm
- Forno
- Papel de forno
- Tixola
- Coador
Ingredientes
- 1 Lámina de follado redondo
- 125 g de mozzarella fresca
- 7 Tomates cherry
- 7 Espárragos trigueros
- 1 Allo porro grande (parte branca)
- Aceite de oliva
- Pementa negra
- Sal
Elaboración paso a paso
- Prequentamos o forno a 200°.
- Estendemos a masa sobre un molde redondo duns 26cm, deixando os bordos que sobran por fóra.
- Picamos o centro cun garfo (non picaremos os bordos).
- Nun fondo de aceite rustrimos o allo porro en xuliana e os trigueiros silvestres cortados en anacos, uns 5 min a lume medio, salpementamos, pasamos a un coador.
- Colocamos sobre o follado todo o rustrido, a mozzarella no medio cun chorriño do aceite do rustrido e pementa negra, repartimos os cherry cortados pola metade e salgamos ao gusto.
- Dobramos o bordo cara a dentro, pintamos con ovo batido.
- Enfornamos ata dourar.