Gadis Recetas

receita

Hai unha receita para cada momento e en Gadis queremos compartilas todas contigo.

PORTADA 1 scaled e1705669337915

Cabaza asada ilustrada

Este prato de cabaza asada ilustrada pode servir como aperitivo  para compartir,  pode servir como entrante moi vexetal e mesmo, engadíndolle un ovo escalfado, por exemplo, pode converterse nun completo e equilibrado prato  principal. Vaia, que esta cabaza ilustrada teno todo. Ou case!
Autor/a: Guisándome la vida (Carmen Albo)
Etiqueta/s:Lácteos, Vexetariano
Imprimir receita
Tempo de preparación15 minutes
Tempo de cocción15 minutes
Tempo total30 minutes
Prato Aperitivo, Entrante
Cociña Internacional
Racións 4 persoas

Equipamento

  • Recipiente microondas para precociñar a cabaza e aforrar moito tempo de forno
  • Tixola para saltear, allo, piñóns, pipas, arandos e alfábega
  • Tixola para facer a crema de queixo
  • Fonte de forno para terminar de asar e de gratinar a cabaza

Ingredientes
  

  • 600 g de cabaza cacauete ecóloxica é máis tenra e precisa menos tempo de cociñado
  • 250 g de requeixo ou de queixo ricotta
  • 100 g de queixo Grana Padano relado
  • 1 dente de allo
  • 20 g de piñóns
  • 30 g de pipas de cabaza
  • 70 g de arandos deshidratados
  • 3 ramas de alfábega fresca
  • AOVE
  • Sal
  • Pementas moídas

Elaboración paso a paso
 

Preparación cabaza

  • Pelamos unha cabaza cacauete non moi grande e cortámola en sentido lonxitudinal. Esta era ecolóxica e necesitou moito menos tempo de cociñado.
    calabaza asada ilustrada 6
  • Retirámoslle as pebidas cunha culler colocámola nunha táboa de cociña co burato xa baleiro de pebidas cara a abaixo.
  • Poñemos un pauciño chinés a cada lado da cabaza e cun bo coitelo  imos facendo cortes finos nela. Os pauciños impedirán que o coitelo chegue abaixo de todo e conseguiremos o famoso corte Hasselback.
    calabaza asada ilustrada 3
  • Quedará como un acordeón, tal e como se aprecia na foto.
    calabaza asada ilustrada 5

Cociñado cabaza

  • Mollamos a cabaza, escorrémola e introducímola nun recipiente de micro uns 6 minutos. Despois, colocarémola nunha fonte, engadirémoslles aceite e sal e introducirémola no forno uns 7 minutos a 200º.
  • Se non queredes utilizar o micro no proceso, regade a cabaza con aceite e sal e introducídea  no forno pero o tempo neste caso será 1 hora a 190º de temperatura.

Preparación salsa cobertura

  • Nunha tixola cun pouco de aceite virxe douramos un dente de allo moi picadiño. Cando colla un mínimo de cor, engadimos unha manchea de piñóns e outra de pipas de cabaza. Cando as dúas estean douradas, engadimos uns arandos secos e cando cambien a cor, unhas follas de alfábega picadas. Remexemos, retiramos do lume para que non se queime a alfábega e reservamos.

Preparación salsa base

  • Na mesma tixola que acabamos de usar poñemos: 1 terrina de requeixo e 100 grs de queixo Grana Padano relado. Quentamos, derretemos os queixos e gardamos a salsa resultante.

Presentación

  • Nunha fonte ou prato de presentación poñemos unha base da crema de queixos. Sobre ela, a cabaza asada e por enriba o aceite de allo, piñóns, pipas, arandos e alfábega que tiñamos reservado.  Engadimos sal e pementas moídas.
    calabaza asada ilustrada 11

Notas

Este prato, que  me encantou nada máis velo,  pilleino no perfil de IG VIKIKACOSTA. Eu, coma sempre, non puiden evitar facer algúns pequenos cambios e intentei, e conseguino, reducir o tempo de asado, que era dunha hora na receita orixinal. Simplemente, como fago sempre que podo e sen que se note no resultado, introducindo previamente a cabaza xa precortada 6 minutos no microondas.