Welcome to Evently

Lorem ipsum proin gravida nibh vel veali quetean sollic lorem quis bibendum nibh vel velit.

Evently

Stay Connected & Follow us

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

A etiquetaxe nutricional achéganos unha valiosa información acerca dos alimentos que consumimos. Aprender a lela, e afacernos a facelo, axudaranos a tomar mellores decisións de compra. Máis saudables e responsables😉 Que información nos aporta a etiquetaxe nutricional? A etiqueta nutricional é como o DNI da comida envasada. Nela podemos atopar: Valor enerxético (expresado en  quilojoules ( kJ) e  quilocalorías ( kcal). As cantidades de graxas, graxas saturadas,  hidratos de carbono, azucres, proteínas e sal. Opcionalmente, pode indicar a cantidade das seguintes substancias: graxas  monoinsaturadas, graxas  poliinsaturadas,  polialcohois, amidón, fibra alimentaria, vitaminas e minerais (presentes en cantidades significativas). Algúns incorporan a Cantidade Diaria Recomendada (CDR) de cada nutriente. Ademais, esta información pode aparecer: Por porción ou unidade de consumo e o número

Esta semana comeza Alimentes. O programa escolar baseado en hábitos de vida saudables e consumo responsable. En que consiste o programa Alimentes? Alimentes é un proxecto dirixido a escolares que desde Gadis levamos implementando uns 15 anos. Contamos cuns materiais deseñados para contribuír á formación en hábitos saudables e responsables. Estes recursos didácticos están adaptados ao currículo formativo de Galicia e Castela e león. Por unha banda, existen dous manuais para o profesorado. Un máis sinxelo para infantil e outro máis completo para primaria. Por outra, catro fichas para realizar na aula para cada etapa educativas. 2º ciclo de educación infantil, 1º - 2º, 3º - 4º e 5º - 6º de primaria. Para complementar este traballo escolar, ofrecemos visitas guiadas aos supermercados Gadis.

Que tal se aproveitamos esta nova volta ao sol para gañar en saúde e calidade de vida? Un ano é tanto, e, á vez tan pouco tempo! Depende de como o enfoquemos, poderemos facer cousas incribles en 365 días. Ten sentido fixar propósitos de ano novo? Para algunhas persoas funcionan moi ben e para outras, non tanto. O certo é que un ano acaba e outro comeza e iso sempre nos axuda a reflexionar. Facer balance do ano permítenos valorar os aspectos positivos e negativos de todo o vivido. E cando nos poñemos a pensar no seguinte, vímonos arriba. En xeral, adoitamos ter unha visión un tanto utópica e enchémonos de ilusións para todo o que queremos cambiar. De súpeto, queremos ter unha

Ano novo, vida nova. Al menos ese é o propósito 😉 Comezar con bo pe Fin de Ano e Ano Novo son datas fantásticas para facer balance e propósitos. Que cousas aprendemos. Cales queremos mellorar. Como nos gustaría que fose o ano que comeza… se nos paramos a pensar, seguramente unha gran parte das respostas teñen que ver coa nosa saúde. Vivimos con tanto apresuramento que sempre temos unha chea de obrigacións que nos distraen do noso obxectivo. Unha vida plena, feliz e saudable. Para o próximo post falaremos de como marcarnos estes obxectivos para o 2018. E cumprilos dunha vez por todas. Hoxe, queremos desexarvos unha moi Bo nadal e un próspero Ano Novo con algunhas receitas saudables para preparar eses días. A

Achégase o Nadal. Xa non queda nada para comezar as reunións familiares, enchentas e festexos 😊 O consumo e o Nadal. Durante o mes de decembro e principios de xaneiro o consumo dispárase. Comida, bebida, ceas, festas, agasallos… Época de reencontros con familiares e amigos que sen saber moi ben como, envólvennos no espírito consumista. Conxunto de bufanda e gorro que non che vas a poñer na vida. Camiseta tres tallas máis grandes que nunca chegas a cambiar. Gravata imposible de combinar… sóavos familiar? Acabemos con iso! Comprar por comprar para quedar ben? non axuda nin ás persoas que queremos nin ao planeta.  Démoslle unha volta a estas festas.   5 agasallos diferentes para o Nadal. Tempo. Pode resultar chocante, pero na atarefada vida que

Os produtos da agricultura ecolóxica son aqueles que se da maneira máis natural posible. Sen químicos de síntese. Os alimentos ecolóxicos seguen un sistema de cultivo que respecta o ambiente e que conserva a fertilidade da terra mediante a optimización dos recursos naturais. Están certificados e sometidos a estritos controis que aseguran toda a cadea da orixe ao fin.   Alimentos como os de antes Cando falamos de agricultura ecolóxica facémolo dende a innovación, pero coa vista posta no pasado. É dicir, moitas persoas poderían pensar que isto é unha novidade. Sen embargo, seguramente fora a forma na que os nosos e nosas avoas producisen alimentos. Algo así como entroncado coas formas de produción tradicionais, pero incorporando os coñecementos e controis científicos máis

O desperdicio alimentario é un dos problemas económicos, sociais e ambientais máis importantes na actualidade. Cada ano desperdícianse no mundo máis de 1,3 millóns de alimentos. Ou o que é o mesmo, un terzo da comida producida non chega ao seu destino: alimentar o noso organismo. Ante estas cifras desde Gadis queremos axudar a comprender mellor esta realidade complexa, podendo así contribuír a minimizar o seu impacto. Que é o desperdicio alimentario?   Os alimentos que se desaproveitan pese a que aínda teñen valor como recurso nutritivo para as persoas constitúen o desperdicio alimentario. Distínguese entre: Perdas (food losses) ao longo da cadea de distribución que inflúen na cantidade ou calidade nutritiva do alimento. Desperdicios de comida (food waste) nos puntos de venda