Welcome to Evently

Lorem ipsum proin gravida nibh vel veali quetean sollic lorem quis bibendum nibh vel velit.

Evently

Stay Connected & Follow us

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Viaxar. Descubrir novos países, novas culturas. Un dos praceres de coñecer lugares é mergullarse na súa gastronomía. A cociña propia de cada zona está determinada polas súas características sociais e ambientais. Os seus produtos naturais, a súa situación xeográfica, o seu clima, os costumes dos seus habitantes… Iniciamos con este artigo unha serie de publicacións dedicadas a descubrir a gastronomía de todo o mundo. Empezamos polos nosos veciños máis próximos: Europa. Ensalada de arenques (Suecia) En toda a rexión de Escandinavia cocíñase de forma sinxela pero variada. O peixe, sobre todo o arenque, ocupa o primeiro lugar. A ensalada de arenques ou  Sillsalad, como se chama en Suecia, está deliciosa. Ingredientes para 4 persoas 3  arenques salgados. 250 g de patacas cocidas con pel.

O 17 de maio, celebramos o Día das Letras Galegas. Esta data é sen dúbida una das máis importantes de Galicia. Ao longo de todo o mes de maio numerosas actividades culturais e escolares lembran a figura de María Victoria Moreno Márquez, a homenaxeada este ano. Moreno convértese así na cuarta muller (tras Rosalía de Castro, Francisca Herrera Garrido e María Mariño) que protagonizará o gran evento literario de Galicia entre os 54 seleccionados ata a data. María Victoria Moreno Estremeña de nacemento e pontevedresa de adopción. Chegou a Galicia en 1963, con 22 anos a exercer como mestra. Rapidamente adoptou o galego como lingua propia. Así as súas obras narrativas, estudos literarios, ensaios, poesía… están escritas en galego. Ela mesma

Maio é o mes no que desde Gadis apoiamos as vosas doazóns ao banco de alimentos. Durante todo o mes, atoparanse puntos de recollida sinalizados en Gadis de Galicia e Castela e León. Non cabe dúbida de que esta acción ten unhas profundas motivacións sociais que son a base da nosa contribución ao alcance dos seguintes  Obxectivos de Desenvolvemento Sustentable (ODS): o fin da pobreza e a fame cero.   ODS 1: Fin da pobreza. O obxectivo: poñer fin á pobreza en todas as súas formas e en todo o mundo para 2030. Erradicar a pobreza en todas as súas formas segue sendo un dos principais desafíos aos que se enfronta a humanidade. Unha cuestión de dereitos humanos á que todas as persoas

Colle un libro. Mergúllate nas súas páxinas. Conquista mares e montañas. Descobre quen roubou o tesouro. Pasea polo bosque co teu monstro favorito. Nada entre golfiños e sirenas en busca da Atlántida. Porque non tes escusa. Tes que celebrar o día internacional do libro. Historia do día internacional do libro. O 23 de abril de 1616 falecían Miguel de Cervantes e William Shakespeare. Estes dous grandes escritores revolucionaron a literatura universal. Esta coincidencia é a razón pola que a UNESCO elixiu en 1995 este día como o día internacional do libro e do dereito de autor. O seu obxectivo é fomentar a lectura, a industria editorial e a protección da propiedade intelectual por medio do dereito de autor. En 2018 Atenas é

Coa chegada da primavera vén tamén a época de sementa por excelencia. Os días son máis cálidos, longos e luminosos. A temperatura e cantidade de luz son factores crave no éxito dun cultivo. Nada mellor que implicar aos nosos peques nun proxecto para converterse en  hortelanos. Hortos urbanos. Nos últimos anos estamos a vivir unha volta ao natural e saudable. O cal é unha gran noticia. A moda de cultivar a túa propia comida non queda atrás. Cada vez máis xente se anima a aproveitar os seus balcóns e terrazas para plantar algo. Aínda que sexan herbas aromáticas, a satisfacción de ver os primeiros brotes e o sabor inigualable do noso propio cultivo, convérteno nunha luxosa experiencia. Os tamén coñecidos como macetohortos,

  Tanto a media mañá como a tarde, son momentos clave do día para unhas merendas. O almorzo ou a comida xa empezan a chegar aos pés de nosos peques. Recárgaa de enerxía faise inminente. Estes bocados evitarán que coman en exceso nas tomas principais e axudarannos equilibrar mellor a súa alimentación. Pero… que podemos darlles? Imos ver! A importancia da merenda. A maior parte das recomendacións nutricionais apuntan a que non deben pasarse moitas horas seguidas sen inxerir alimentos. É por iso polo que se di que se debe comer unhas 5 veces ao día. En adultos, estas pautas varían moito en función do tipo de actividade, alimentación, condición física e/ou obxectivos nutricionais que cada persoa teña. Con todo, en menores a